• André Toonen is nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau

  Vrijdag 24 april werden zowel André Toonen en Rob Moret, beiden lid van Candia’66 verrast met een telefoontje van de burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen.  De burgemeester reikte aan beiden leden een lintje uit. Dat deed de burgemeester deze keer telefonisch vanuit de raadszaal onder het portret van de koning.

  André Toonen werd benoemd tot  Ridder in de Orde van Oranje Nassau

  Rob Moret werd Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  André is met zijn bedrijf Cunera vloerbedekking een begrip in Rhenen en ver daarbuiten. Daarnaast is hij actief binnen de textiel branche. 
  In 2012 was hij een van de grondleggers van de Bedrijvenkring Rhenen, een platform voor de bevordering van het ondernemerschap in de regio Rhenen, Elst en Achterberg. De Bedrijvenkring Rhenen is opgebloeid tot een 140 leden tellende bloeiende vereniging.

  Bij Candia ’66 heeft hij vele voetstappen liggen. Eerst als voetballer, waarbij hij het tot het 1e elftal bracht.

  Na zijn actieve periode als voetballer voelde André het als een verantwoordelijkheid om taken binnen de vereniging op te pakken.

  André heeft deel uitgemaakt van het jeugdbestuur en hoofdbestuur. Voorts was hij leider bij een jeugdteam, trainer van het vrouwenteam en het 3e elftal geweest.

  Ook was André lid van de jubileum commissie, die zich bezig hield met het organiseren van het 40 jarig jubileum bij sv Candia’66. Een feestweek waar nog steeds over gesproken wordt.

  André had ook goed in de gaten dat een vereniging zonder sponsor inkomsten niet kan bestaan. André nam zijn verantwoordelijkheid en werd lid van de sponsorcommissie. De sponsorcommissie richtte zich op bedrijven.  André bedacht ook iets anders om sponsorinkomsten te genereren. André was mede verantwoordelijk voor het oprichten van de Club van 66. De club van 66 was bedoeld voor leden van Candia’66, die op persoonlijke titel de vereniging wilden ondersteunen met een lidmaatschap van 66 euro. De leden konden bepalen welke doelen benoemd werden om uit de inkomsten te financieren.

  Namens het bestuur van harte gefeliciteerd.