• Bunnik'73 - Candia'66 (1-2)

  Candia speelde vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Bunnik, dat te laag op de ranglijst staat. De eerste helft gaf twee gelijkwaardige teams te zien, die beide wilden voetballen. Kansen werden er weinig geschapen en als ze ontstonden, dan stonden de keepers op de juiste plek.

  Het was toch Candia dat in de 8e minuut de leiding nam. Tijmen Bos stuurde Raymon van Noort diep, die de bal hard langs de Bunnikse doelman schoot. Candia leidde met 0-1. Raymon van Noort kreeg in de eerste helft nog een grote kans om de score te verdubbelen, maar dat gebeurde niet.

  De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong voor Candia. Na de rust kwam de lang geblesseerde Luuk vd Leeden in het team, om de achterhoede beter te wapenen tegen de hoge ballen en de lengte in de Bunnikse formatie. De wedstrijd voltrok zich in de tweede helft op dezelfde wijze als waarop deze in de eerste helft was geëindigd.

  Candia stond echter wel beter, maar Bunnik werd af en toe gevaarlijk vooral als Candia slordig balverlies leed. In de 66e minuut leek Raymon van Noort de wedstrijd te beslissen, maar hij stuitte vrij voor de goal op de doelman. Bunnik werd twee keer gevaarlijk door de bal voor het doel langs te spelen, maar de Bunnikse voorwaartsen waren niet bij machte om de bal achter doelman Dion van Toorn te werken.

  In de 70e minuut viel dan toch de 0-2. Raymon van Noort speelde zich vrij en schoot tegendraads langs de doelman en zette Candia op 0-2. Bunnik was dreigend, maar scoorde niet.

  In de 86e minuut eiste arbiter Sidali de hoofdrol voor zich op. Een onschuldig duel vlakbij het 16 meter gebied van Bunnik bracht Tijmen Bos in duel met een Bunnikse verdediger. Tijmen kruiste voorlangs en maakte daarbij een overtreding. Tot ieders verbazing trok de scheidsrechter rood. Wanneer dergelijke overtredingen met rood worden bestraft eindigt elke willekeurige wedstrijd met minder dan tien spelers. De zwaar gefrustreerde Tijmen Bos zocht de zijkant op in de wetenschap dat hij volgende week de streekderby en topper tegen VVA aan zich voorbij moet laten gaan.

  Kort erop scoorde Bunnik uit een mooie kopbal de aansluitingstreffer, 1-2. Bunnik ging pompen en de wedstrijd werd grimmiger. Vriendschappelijk gespeelde wedstrijden kunnen door arbitraire dwalingen soms ontsporen. Aanvoerder Daan Achterberg pakte geel en het acceptatie niveau daalde naar het nulpunt. Bunnik stuurde alle lengte naar voren, maar scoorde niet meer. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 zege voor Candia, maar overheerste na afloop de teleurstelling over de zwaar onterechte rode kaart. De Bunnik spelers beaamden dat. Spelend in de 4e klas betekent het dat je meer van dergelijke momenten zult tegenkomen.

  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper VVA op het programma.