• Candia en DEV in balans

    Candia ontving vandaag DEV, waarvan het in de heenwedstrijd nog met 5-1 klop had gekregen. Candia was extra gemotiveerd, omdat men vorige week tegen Odijk een slechte beurt had gemaakt. Nick van Ojik, Alec Nieboer en Rens Toonen keerden terug in de basisopstelling, waarin Sander van Suilichem en Nick ter Burg nog steeds ontbraken.

    Candia startte sterk en Alec Nieboer stond binnen een minuut al voor doelman Mark Sluis, maar deze redde. In de 3e minuut liep aanvoerder Daan Achterberg een lelijke spierblessure op en moest worden vervangen. De lang geblesseerd geweest zijnde Lars Kruse kwam voor hem in het veld. In de 7e minuut kwam Candia op voorsprong, Tijmen Bos stuurde Luuk Bender diep, die bekwaam afrondde. Candia was sterker en kwam tot zeer aanvaardbaar spel. Men was dreigend, maar scoorde niet. In de 37e minuut kwam DEV uit het niets op gelijke hoogte. Tim Kas schoot onhoudbaar binnen. Candia moest even schakelen om zich over deze tegenslag heen te zetten. Kort hierna was het rust.

    De tweede helft was van Candia zijde van een minder niveau. In de 54e minuut kreeg DEV een strafschop toegewezen na een overtreding van Dylan van Eldik. Candia doelman Dion van Toorn stopte net als vorige week de strafschop. De wedstrijd was in balans en kansen vielen er weinig te noteren. In het laatste kwartier had Candia de wedstrijd toch moeten beslissen. Lars Kruse kreeg vier grote mogelijkheden, maar de aannames en keuzes waren steeds niet de juiste. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, waar beide teams vrede mee konden hebben.

    Volgende week gaat Candia op bezoek bij Musketiers.