• Candia in extremis naar duur puntenverlies

Candia verloor de eerste punten van deze competitie door gelijk te spelen tegen laagvlieger SVF uit Cothen. Candia speelde bijna de gehele wedstrijd met 10 man en kreeg in de allerlaatste seconde een dubieuze strafschop tegen. daarnaast was het geluk niet aan Candiazijde. Veel discutabele momenten vielen in het nadeel uit van de bezoekers.

De wedstrijd werd gespeeld op het natte ongemaaide grasveld. Candia begon gedreven aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. In de 9e minuut leidde een omschakelingsmoment tot het eerste beslissende moment in de wedstrijd. Doelman Dion van Toorn kwam zijn doel uit en was net te laat bij de bal. De scheidsrechter van dienst, de heer Paszotta, was onverbiddelijk en trok de rode kaart voor de ongelukkige doelman. Dergelijke situaties worden ook nog wel eens met geel afgedaan, maar de rode kaart was te billijken. Sander van Suilichem was de dupe en reserve doelman Mike van Dijk maakte zijn opwachting.

Candia bleef in de eerste helft de ploeg met het meeste balbezit ondanks dat het met tien man speelde. De eerste helft leverde twee grote kansen op voor Raymon van Noort, die echter niet werden benut. Er werd gerust met een 0-0 strand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Candia in balbezit en SVF dat verdedigde. In de 55e minuut kwam Candia op voorsprong. Tijmen Bos schoot de bal binnen. Candia leidde verdiend met 0-1. Kort hierop wederom een grote kans voor Tijmen Bos, maar zijn stift belandde op het dak van het vijandelijke doel. In dergelijke situaties kiest de gepolijste speler te vaak voor de schoonheid i.p.v. het rendement.

Kort erna scoorde Nick van Ojik uit een corner de 0-2, maar de scheidsrechter had als enige een overtreding geconstateerd, de tweede belangrijke beslissing, die in het nadeel van Candia uitviel.

Enkele minuten later was Raymon van Noort zijn belager te snel af en ging op de doelman van SVF af. De verdediger pakte de spits beet. waar een rode kaart mogelijk was geweest, volstond nu geel, want er was nog een speler in de buurt. Dit was discutabel. De derde situatie die in het nadeel van de bezoekers uitpakte.

Ondertussen had SVF doelman Mike van Dijk eenmaal op de proef gesteld door een schot recht in zijn handen te plaatsen. In de laatste tien minuten maakte SVF zowaar wat aandrang om naar voren te denken. Gebruik makend van de vermoeidheid van de tien Candia spelers. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd viel het vierde beslissende moment te noteren, dat in het nadeel van Candia uitpakte. Een ogenschijnlijk ongevaarlijk moment leverde een strafschop op voor de thuisploeg. Nick van Ojik duelleerde met een aanvaller van SVF en stortte ter aarde, waarna scheidsrechter Paszotta een strafschop toekende. De strafschop werd beheerst achter Mike van Dijk geplaatst. Hierna werd er niet meer afgetrapt en verspeelde Candia twee onnodige punten tegen SVF.

Candia moet dergelijke wedstrijden eerder beslissen, maar scheidsrechterlijke beslissingen zijn ook van invloed. Soms zit het mee, maar vandaag zat het behoorlijk tegen op dat vlak.

In deze wedstrijd,die vriendschappelijk verliep, vielen zes gele en één rode kaart te noteren,.
    Volgende week kan Candia zich revancheren in de thuiswedstrijd tegen Musketiers.