• Candia is Musketiers de baas.

  Candia speelde vandaag de streekderby tegen de Musketiers, waarvan het thuis moeizaam met 2-0 won. Deze middag stond dezelfde score op het fictieve scorebord, wederom in het voordeel van Candia.

  Candia trad voor het eerst sinds vijf competitiewedstrijden weer aan met Nick ter Burg vanaf de aftrap. Dat komt het spel van Candia ten goede. De eerste helft een wat beter Candia, maar de erg jonge thuisploeg bood prima weerstand en beschikt over een aantal mooie talenten. Alleen het kansen scheppen en scoren gaat de Musketiers moeilijk af. Candia was een aantal keren dicht bij de openingsgoal, maar een schot van Luuk vd Leeden belandde op de lat, een schot van de weer prima spelende Luuk Bender schampte de paal en Lars Kruse kopte net naast. Er werd gerust met een 0-0 stand.

  De tweede helft was van Candia zijde beduidend beter, men was nauwkeuriger, stond beter en daardoor schiep men zich meer kansen. In de 52e minuut verzilverde Lars Kruse een mooie pass en scoorde de 0-1. Lars Kruse stond even later alleen voor de doelman, maar schoot naast. Tijmen Bos miste een kans en de ingevallen 0-19-1 speler Robert van Amersfoort schoot net naast. In de 90e minuut drukte Candia het veldoverwicht uit in een tweede doelpunt, Lars Kruse bood Lars Nieboer een niet te missen kans en scoorde de 0-2. Dit was tevens de eindstand. Het was vanmiddag een pittige partij voetbal, die meestal binnen de grenzen van het toelaatbare bleef.

  De komende twee weken is Candia vrij van competitieverplichtingen.

  Op 7 maart hervat men de competitie met een uitwedstrijd bij sv Austerlitz.

  Op dinsdag 25 februari oefent men thuis tegen 3e klasser HDS.