• Candia kantelt wedstrijd en wint van Patria

    Candia ontving vandaag voormalig koploper ( in verliespunten ), Patria en pakte de drie punten na een zeer matige eerste helft en een prima tweede helft.

    Candia startte slecht aan de wedstrijd en stapelde fout op fout. Men kwam niet in zijn spel, dit was mede te danken aan het goede en frivole spel van de tegenstander. Patria miste wat basiskrachten maar beschikte, zeker voorin, over voldoende creatief voetballend vermogen. Dit resulteerde in een verdiende 0-2 ruststand. De 0-1 viel in de 15e minuut en de 0-2 in de 25e minuut. In beide situaties zag het er verdedigend matig uit. Candia zette er weinig tegenover. 
    Zo doorspelend zou deze wedstrijd onherroepelijk tot een nederlaag leiden, daarom werd er een alternatieve speelwijze bedacht om de wedstrijd te laten kantelen. Belangrijkste wijziging was het doorschuiven van centrale verdediger Luuk vd Leeden naar de spitspositie en deze steeds te bedienen en daarna te spelen op de tweede bal. Dit plan lukte wonderwel. Patria had hier duidelijk moeite mee en Candia werd steeds sterker. In de 65e minuut kreeg Candia een strafschop, doordat Luuk vd Leeden omver werd getrokken. Tijmen Bos voltrok het vonnis. In de 70e minuut kopte Luuk vd Leeden de 2-2 binnen en in de 72e minuut schoot Luuk vd Leeden een vrije trap in de kruising wat de 3-2 voorsprong betekende. Candia streed voor wat het waard was en Patria kwam er amper meer aan te pas. In de 85e minuut bepaalde de ingevallen Lars Nieboer met een prachtige omhaal van 15 meter de eindstand op 4-2. In de 89e minuut kreeg Luuk vd Leeden een publiekswissel.
    Volgende week speelt Candia in en tegen Odijk.