• Candia morst punten bij SVMM

  Wat een weer in Maarn om deze wedstrijd te spelen. Zelfs een hond laat je in dit weer nog niet uit. Het aanwezige publiek probeerde nog een droog plekje te zoeken. Dit konden de teams niet. Harde windvlagen met stromende regen, dat was het decor voor deze wedstrijd.

  Candia verspeelde zaterdag twee punten in Maarn. Candia startte vandaag onder andere met A-junior Robert van Amersfoort in de basis, vanwege de vele blessures en afwezigen. De jonge speler kweet zich prima van zijn taak. In een regenachtig ambiance was het gelijke spel volgens de veldverhouding. Candia startte slap en verkeerde passes waren eerder regel dan uitzondering.
  Het doorgaans verzorgd voetbal spelende Candia was in de eerste helft zelden in staat om dit spel te spelen. De 1-0 voorsprong halverwege de eerste helft was dan ook symbolisch voor het tot dan toe vertoonde spel. Tot drie keer toe werd er onnodig balverlies geleden, waardoor SVMM de betrouwbare Dion van Toorn kon passeren.
  Beide teams schiepen zich nog enkele kansen, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

  Na een donderspeech in de rust kwam Candia de tweede helft, gedeeltes van de wedstrijd, beter voor de dag. In de 47e minuut nam SVMM een 2-0 voorsprong. Een lange bal van achteruit werd verkeerd beoordeeld door het centrum van de verdediging en de 2-0 lag achter Dion van Toorn. Direct hierna schoot Vince Goldman op voortreffelijke wijze de 2-1 binnen, na een prima voorzet van youngster Robert van Amersfoort. Na een uur werd de jonge speler afgelost door Dylan van Eldik. In de 60e minuut schoot Raymon van Noort van afstand de 2-2 binnen. Candia leek door te drukken, maar een snel genomen vrije trap ( en heel slecht opletten ) van net buiten het strafschopgebied zorgde wederom voor de voorsprong voor SVMM, 3-2. Hierna werd Vince Goldman vervangen door de niet geheel fitte Nick ter Burg. De behendige middenvelder zorgde direct voor meer rust in het spel. Kort hierop schoot de goed spelende Luuk Bender van afstand Candia weer naast SVMM, 3-3. Candia zette aan, kreeg mogelijkheden, maar scoorde niet meer.

  Na 95 minuten floot scheidsrechter Maurice de Hond ( had van te voren de uitslag goed voorspeld, naar later bleek ) voor het einde.

  Dinsdag haalt Candia 22 minuten thuis in tegen FC Driebergen en verdedigt een 2-0 voorsprong. Op 25 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Patria. Candia hoopt dan weer helemaal compleet te zijn.