• Candia niet opgewassen tegen DOSC

  Candia verloor van een effectief DOSC, dat de geboden mogelijkheden maximaal benutte.
  De wedstrijd begon iets later, omdat de beoogde keeper geblesseerd raakte en de reservedoelman nog niet was gearriveerd.
  Nadat de wedstrijd was begonnen testte Raymon van Noort de reservedoelman door de bal richting de kruising te sturen. De doelman had er het oog in en tikte de bal uit het doel.
  De eerste helft gaf verder een gelijkwaardige wedstrijd te zien waarbij de wind een grote rol speelde. DOSC kon met moeite opbouwen en kwam niet aan voetballen toe. Candia zette het thuisteam vast, maar kreeg weinig kansen. In de 30e minuut kwam DOSC uit het niets op voorsprong. Een veelbelovende Candia aanval eindigde met balverlies waarbij uit het omschakelingsmoment spits Tom Karst werd gevonden. De trefzekere spits zorgde voor de 1-0.
  De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.
  In de tweede helft was de wedstrijd binnen vijf minuten gespeeld. De beste man aan Candia zijde, verdediger Luuk Bender, raakte geblesseerd en uit de daarop volgende situatie scoorde spits Tom Karst zijn tweede doelpunt van deze middag. Luuk vd Leeden verving de jonge verdediger. In de eerste aanval na de wissel kwam DOSC op 3-0. Een voorzet belandde bij de vogelvrij staande Tom Karst, die de bal resoluut achter doelman Jesse Kok werkte. De wedstrijd was gespeeld. Candia wilde wel, maar kon niet en voor DOSC hoefde het niet meer.
  In de 72e minuut viel ook de 4-0 te noteren. Een foute pass in de opbouw stelde Etienne Mees in staat de 4-0 binnen te schieten.
  Hierna werd er niet meer gescoord. Wederom een nederlaag in een uitwedstrijd. Volgende week wacht in een thuiswedstrijd de koploper in de 3e periode: sv Houten. Het is aan Candia om te laten zien dat het beter kan dan het in de wedstrijd tegen DOSC liet zien.