• Candia niet opgewassen tegen goed VVA

  Zaterdag stond de topper tussen de regiogenoten Candia en VVA op het programma. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel verliespunten. Het was ook de wedstrijd tussen de ploeg die spelers haalt en de ploeg die zelf opleidt.

  Het werd echter nooit een echte wedstrijd. VVA was heer en meester. De Achterbergse ploeg was veel volwassener en voetballend beter. Candia miste deze wedstrijd zijn centrale middenvelders Tijmen Bos ( onterechte rode kaart vorige week ) en Nick ter Burg ( blessure aan de knie ), waardoor het voetballend inleverde.

  De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bos uit Hoofddorp, die enkele klassen hoger fluit en prima floot. Een uitstekende keus van de KNVB.

  VVA was in de eerste helft de ploeg met het meeste balbezit, maar echte grote kansen schiep de ploeg zich niet. De Achterbergse formatie heeft een sterke as, waar vandaag ook weer Simon Brouwer aan werd toegevoegd. De ex basisspeler van GVVV was van grote toegevoegde waarde voor VVA en was de afgelopen weken niet inzetbaar. De eerste helft werden er geen doelpunten gescoord.

  De tweede helft gaf een scherper en meer fysiek VVA te zien, dat het overwicht vertaalde in drie gescoorde doelpunten. Tussen de 50e en 60e minuut scoorde eerst Abba met een mooi diagonaal schot en daarna scoorde Simon Brouwer met een mooie loopactie. Candia stelde er weinig tegenover. De ploeg die normaal gesproken de oplossingen voetballend vindt, moest nu noodgedwongen veel de lange bal spelen en dat is tegen de sterke grote verdedigers een kansloze missie. Daarnaast werd er veel onnodig balverlies geleden. in de 80e minuut besliste Mike Molenaar de wedstrijd definitief, door vrij doorlopend via de as de 0-3 te scoren en daarmee de eindstand te bepalen. Candia schiep zich deze wedstrijden zo goed als geen kans en verloor verdiend.

  De 500 toeschouwers hebben vandaag jammer genoeg niet het echte Candia gezien dat was zeker te danken aan de goede tegenstander. Zo spelend zal VVA weinig punten meer laten liggen. De ploeg is slechts op drie posities matig bezet, maar dat wordt door de overige spelers ruimschoots gecompenseerd. Candia moet in de achtervolging.

  Volgende week op bezoek bij SVMM in Maarn.