• Candia ook te sterk voor Veenendaal

Candia behaalde vandaag weer drie punten door een 1-2 zege bij vv Veenendaal, de nummer twee van de ranglijst.

Candia ging, gesterkt door de 0-3 overwinning van vorige week op koploper VRC, de wedstrijd in en had het betere van het spel.
    De eerste kans was voor Luuk vd Leeden, die vrij voor de doelman ruim overschoot.
    Candia vond regelmatig de vrije man en kwam tot zeer acceptabel veldspel.
    Veenendaal probeerde hun aanvallers te bereiken, maar dat leverde niet altijd het gewenste resultaat op. In de 28e minuut kwam vv Veenendaal op voorsprong, een goed opgezette aanval leidde tot veel ruimte voor de rechtsachter, die de bal voorzette. Na twee reddingen door doelman Dion van Toorn, was de derde inzet raak. Vincent van de Weerdhof haalde de trekker over en liet Dion van Toorn kansloos. Dit was een domper voor Candia, want tot aan dat moment had men het betere van het spel.

Candia probeerde de draad weer op te pakken. Uit één van de aanvallen schoot Raymon van Noort op de paal. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.
    De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien als het eerste bedrijf. Na 10 minuten in de tweede helft werden Richard Heise en Luuk vd Leeden vervangen door Timon de Geus en A-junior Nick ter Burg. Vooral de inbreng van Nick ter Burg bracht meer creativiteit in de aanvallen van Candia. Samen met Tijmen Bos en Alec Nieboer beheersten zij het middenveld, ondersteund door Daan Achterberg.
    In de 61e minuut kwam Candia verdiend op gelijke hoogte. Via Raymon van Noort en Niels Korf kwam de bal voor de voeten van Daan Achterberg, die beheerst afrondde.
    Veenendaal zocht vanaf dat moment met meer regelmaat de aanval, maar Candia bleef dreigend. Dit resulteerde in de 81e minuut in de winnende treffer van wederom Daan Achterberg. Goed doorzetten van Raymon van Noort bracht de bal bij de actieve Daan Achterberg, die de bal beheerst langs de uitstekende doelman Guido Prins schoot. Veenendaal gooide alles op alles, maar kwam niet meer tot scoren.
    Na 95 minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Beekman uit Apeldoorn af.
    Candia won zes van de de laatste zeven wedstrijden.

Op 12 mei wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Uni vv.