• Candia pakt punt in slotseconden

  Candia trad vandaag aan tegen het Utrechtse DVSU, waarvan het in de heenwedstrijd met 3-1 had verloren.
  Vandaag startte Julien van Diest voor het eerst in de basis. De routinier moet het jeugdige Candia in het veld bij de hand nemen.
  Julien speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar komt nog wat wedstrijdritme tekort.

  Candia speelde slordig met veel foute passes tot gevolg. DVSU was regelmatig dreigend middels de handige Shamir Coffie.
  In de 19e minuut nam DVSU een 0-1 voorsprong. Een lange bal werd fout beoordeeld, waarna de bal keurig werd gecontroleerd en hard langs doelman Jesse Kok werd geschoten. Een fikse tegenvaller voor Candia dat probeert weg te komen uit de degradatiezone.
  Het spel werd er niet beter op. DVSU bepaalde het grootste gedeelte van de wedstrijd. Gerust werd er met een 0-1 voorsprong voor DVSU.

  De tweede helft gaf een nog steeds hard werkend Candia te zien, maar kansen schiep men zelden. Raymon van Noort was dreigend, maar zijn pogingen strandden meestal. DVSU was minder dreigend, maar men kreeg wel de betere kansen. Gelukkig beschikt Candia over een prima doelman, die geen doelpunten meer toestond.
  In de laatste 20 minuten werden Lars Nieboer en Luuk vd Leeden gebracht. Zij stichtten meer gevaar. Vooral de lengte van Luuk vd Leeden leverde soms problemen op voor de achterhoede van de gasten. Kort voor tijd moest scheidsrechter Smith optreden tegen DVSU verdediger Lloyd Brandenbarg, die zijn hand onreglementair gebruikte en daardoor de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Candia ging nog meer drukken. Kort voor tijd viel de gelijkmaker. Sander van Suilichem bereikte de ingevallen Lars Nieboer, die doeltreffend uithaalde en Candia daarmee een niet meer verwacht punt bezorgde. Wat het waard is zal uit de resterende ontmoetingen moeten blijken.
  Volgende week gaat Candia in Den Dolder op bezoek bij DOSC.