• Candia beslist wedstrijd tegen sv Odijk in tien minuten

Candia pakte vandaag wederom drie punten, door met 5-0 te zegevieren over sv Odijk. In een bij vlagen goed gespeelde wedstrijd kwam de zege geen moment in gevaar.

sv Odijk startte beter aan de wedstrijd en had een groter aandeel in het spelverloop. Dit resulteerde in een snoeihard schot op de binnenkant van de paal. Candia schrok hiervan blijkbaar wakker en ging beter spelen, vooral door beter op te bouwen en de tegenstander beter vast te zetten in de opbouw. In de 27e minuut kreeg Sander van Suilichem een niet te missen kans, maar de doelman redde nog. In de 29e minuut was het raak. Sander van Suilichem schoot op aangeven van Rens Toonen raak. Candia leidde met 1-0. In de 31e minuut stootte de goed spelende Tijmen Bos door de sv Odijk defensie en schoof de bal beheerst in de goal. In de 35e minuut kopte Sander van Suilichem een afgemeten voorzet van Luke van Viegen binnen en daardoor werd het 3-0. In de 36e minuut reageerde Sander van Suilichem goed op matig verdedigen door sv Odijk en schoot de 4-0 binnen. Kort daarvoor scoorde Raymon van Noort, maar de zuivere goal, werd op aangeven van de grensrechter afgekeurd. Net voor rust nog een afgekeurde goal vanwege het hinderen van de sv Odijk doelman tijdens een corner.

In de tweede helft nam Candia gas terug, maar bleef de bovenliggende partij, vooral vanwege het goed spelende middenveld, waar sv Odijk weinig vat op kreeg. Nick ter Burg, Luuk Bender en Tijmen Bos konden zich uitleven. In de 64e minuut poeierde Tijmen Bos de 5-0 in de winkelhaak. Candia wisselde drie keer, sv Odiijk schoot nog op de paal en Jesper van Breenen miste nog een grote kans maar aan de stand veranderde niets meer.
    Volgende week reist Candia af naar Cothen, waar tegen SVF wordt aangetreden.