• Candia wint ruim bij SVP

    Candia boekte vandaag een welkome overwinning op concurrent SVP. Een matige eerste helft werd gevolgd door een goede tweede helft en dat resulteerde in een 0-3 eindstand. Hiermee revancheerde men zich voor de blamerende nederlaag van vorige week tegen DEV. 

    De eerste helft speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld en gaf weinig kansen te zien. Fases was SVP beter en fases had Candia meer balbezit. Dit gaf een terechte 0-0 ruststand te zien.

    De tweede helft begon Candia ongewijzigd, maar met een duidelijke opdracht. Men moest proberen meer in z'n kwaliteit te komen spelen door zuiniger te zijn in balbezit. Na één minuut een meevaller voor Candia, Daan Achterberg ontfutselde de bal aan verdediger Ruben Koudstaal en liet met een schuiver doelman Diepeveen kansloos. Vijf minuten later stond Daan Achterberg weer oog in oog met de SVP doelman, maar deze keer redde deze. Na 61 minuten verving Lars Nieboer middenvelder Alec Nieboer. Nauwelijks één minuut later lag nummer twee in het vijandelijke doel. De goed spelende Rens Toonen ( onderbrak een weekend Zeeland, evenals de prima spelende Sander van Suilichem) ) zette voor en Raymon van Noort kopte fraai binnen. In de 70e minuut schoot Raymon van Noort de 0-3 binnen door attent te reageren. Kansen regen zich aaneen, maar Tijmen Bos en Lars Nieboer wisten het net niet meer te vinden. Korte tijd later floot scheidsrechter Tiemmesen voor het eindsignaal.

    Komende donderdag speelt Candia vriendschappelijk in en tegen Barneveld. Over twee weken wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Driebergen.