• Candia wint ruim in Austerlitz

  In de bosrijke omgeving van Austerlitz boekte Candia vandaag een ruime zege op laagvlieger sv Austerlitz.

  In het begin was het wennen, niet alles ging even goed, maar dan is het prettig als na zeven minuten de 0-1 al wordt binnengeschoten. Sander van Suilichem schoot met een sober schot binnen. Korte tijd later stond de 1-1 al weer op het scorebord. Een kopbal uit een corner van de geheel vrij gelaten Austerlitz speler werd door Leroy Rocourt in eigen doel gewerkt. Drie minuten later behoedde doelman Dion van Toorn Candia voor een achterstand, door een doorgebroken speler het scoren te beletten. Het spel van Candia oogde slordig. Tussen de 27e en 32e minuut stelde Candia orde op zaken en besliste de wedstrijd. Eerst werkte een Austerlitz speler een voorzet van de ijverige Sander van Suilichem in eigen doel, daarna werkte Lars Nieboer de 1-3 binnen op aangeven van Luuk Bender en enkele minuten later stelde Tijmen Bos Raymon van Noort in staat om de 1-4 te scoren. Dit was de ruststand.

  In de tweede helft schoot Sander van Suilichem na een kwartier de 1-5 binnen, na gegoochel van de Austerlitz doelman. Candia speelde in de tweede helft vrijer en dus beter. Men liet de bal goed rondgaan. Dit ging de Austerlitz spelers soms te snel en op sommige momenten ontaardde de tot dan toe vriendschappelijke wedstrijd in niet voetbal gerelateerd gedrag. De benen van de vaardige Nick ter Burg werden regelmatig beproefd en Leroy Rocourt ontving achter de rug van de scheidsrechter een uit prehistorisch gedrag daterende kopstoot. Daarvoor moest doelman Dion van Toorn ruim vijf minuten worden behandeld, omdat hij een behoorlijke schop tegen zijn enkels kreeg.
  Ondertussen scoorde Alec Nieboer op aangeven van Tijmen Bos de 1-6. Een zuiver doelpunt van Lars Nieboer werd nog afgekeurd.
  Na 94 minuten beëindigde arbiter de Groot de wedstrijd. Candia had het niet altijd makkelijk tegen het soms dreigende Austerlitz, maar behaalde een zakelijke overwinning
  Volgende week ontvangt Candia SVP.