• Candia boekt regelmatige overwinning op Uni vv

Winnen van de top twee en daarna een wedstrijd spelen tegen de nummer laatst, dat is meestal niet de makkelijkste opgave.

Candia had het de eerste helft lastig tegen de Nijmeegse tegenstander. Men speelde in een te laag tempo en maakte regelmatig verkeerde keuzes. Desalniettemin leverde het drie grote kansen op voor Ramon van Noort, die oog in oog met de goede keeper van Uni vv stond, voor Daan Achterberg, die voor een leeg doel overschoot en voor Niels Korf die net voor rust een bal door de keeper gestopt zag worden. Gerust werd er met een 0-0 stand.

In de tweede helft lag het tempo hoger en daardoor ontstonden er meer ruimtes op het veld. Dit resulteerde in de 53e minuut in de 1-0 voorsprong, een foute pass van een Uni vv speler bracht Niels Korf oog in oog met de doelman, deze werd omspeeld en de bal werd tegen de touwen gewerkt. Twee minuten later ontstond er een 3:1 situatie richting het Uni vv doel, Niels Korf had één verdediger voor zich en zowel links als rechts een medespeler. Hij maakte een keuze die niet tot succes leidde. Één minuut later een prachtige actie van Raymon van Noort, die de verdedigers zijn hielen liet zien. Raymon bediende Daan Achterberg, die de bal snoeihard op de paal schoot. In de 63e minuut besliste Tijmen Bos de wedstrijd. Luuk vd Leeden zag Tijmen Bos in de ruimte vertrekken en deze kans werd niet onbenut gelaten, 2-0.

In het laatste half uur deden zich aan Candia zijde geen noemenswaardige mogelijkheden meer voor. Uni vv werd nog één keer gevaarlijk, maar Dion van Toorn redde bekwaam.
    Zo behaalde Candia de vijfde overwinning op rij en nestelde men zich samen met VRC en Dieren bovenaan de derde periode.
    Volgende week de uitwedstrijd bij AZ'2000 in Arnhem.