• Candia'66 - Houten

Candia leed vandaag een verdiende nederlaag tegen sv Houten. In de eerste helft had sv Houten het lastig tegen het stug verdedigende Candia, nadat Candia noodgedwongen drie sterkhouders moest wisselen besliste sv Houten in de tweede helft de wedstrijd.

Candia startte vandaag met Don Rodenburg in de basis. Naast de grieperige Julien van Diest een versterking voor het jonge Candia team. Ook de robuuste Luuk van der Leeden stond weer achterin geposteerd. sv Houten had het betere van het spel, maar had het lastig om kansen te scheppen. Wanneer er kansen ontstonden, stond de betrouwbare Jesse Kok zijn mannetje. Net voor rust moest Luuk vd Leeden worden vervangen, Lars Nieboer verving hem. Door de wissel moesten meerdere posities worden veranderd. Dit kwam de organisatie niet ten goede. Gerust werd er met een 0-0 stand.
    Toen kort na rust Julien van Diest niet verder kon vanwege de naweeën van griep en toen kort daarna ook Don Rodenburg niet verder kon, verdween het cement in het team. Het jonge team kon kon de lopende mensen van sv Houten niet opvangen en de aansturing ontbrak.
    sv Houten werd sterker. Tevens voegden de invallers van sv Houten snelheid en creativiteit toe aan de ploeg. Door goed spel liep sv Houten in de laatste 35 minuten uit naar een 0-5 eindstand. sv Houten is voetballend het meest complete team van deze afdeling en is de kopgroep kort genaderd. Het zal lastig worden voor de drie koplopers om sv Houten af te stoppen. Candia zal in de resterende wedstrijden alle zeilen bij moeten zetten. Deze wedstrijd heeft bewezen dat het toevoegen van routine het team verbetert.
    Op 4 mei staat de uitwedstrijd tegen Hees op het programma.