• CDW JO19-1 - Candia'66 JO19-1

De J019-1 van Candia heeft het druk. Afgelopen dinsdagavond moesten we direct de 2e competitiewedstrijd spelen in de Hoofdklasse. Weer een uitwedstrijd , nu bij CDW uit Wijk bij Duurstede.

Wat dit jaar waarschijnlijk voor elke tegenstander gaat gelden is dat we tegen een fysiek sterke ploeg moeten spelen. Voor deze wedstrijd klopte dat weer precies.
    Zonder Youri (gemene elleboogstoot op het gebit) en Jesse (liesklachten , maar zat wel op de bank) startten we als volgt weer in een 1-4-4-2 opstelling.
    Keeper: Kasper
    Verdediging: rechts Nick , links Menno , centrum Vince en Justin.
    Middenveld: rechts Sam , links Stijn , in de as Mark en Asif.
    Aanval: Mohamed en Robert.
    Wissels waren: Jesse , Timo , Melvin en Robin.
    Onder een gestaag vallende regen startte CDW vol gas zoals we verwachtten, nu weer op kunstgras overigens. Zonder veel kansen tegen te krijgen hadden we het wel moeilijk. De organisatie verdedigend stond meer dan behoorlijk. De jongens doen dat steeds beter.
    Er was veel kracht en vooral veel beweging in de diepte vanuit het middenveld van CDW. Aanvallend kon Candia nog geen potten breken. Net toen het tempo iets rustiger werd en beter bespeelbaar voor ons was lag de bal opeens op de stip voor CDW. De verder uitstekend leidende scheidsrechter maakte zijn enige grote fout. Wel toonzettend voor de wedstrijd helaas. HANDSBAL………. Wie snapt die regel tegenwoordig nog. Vince had zijn hand tegen en voor zijn lichaam maar de scheids was onverbiddelijk. Een achterstand dus. Ondanks dat het tempo omlaag ging viel toch de 2-0 voor CDW na een goede steekbal diep.
    Vlak voor rust toch opeens kansen voor Candia. Mohamed en Robert, onze spitsen maakten het de verdedigers de gehele wedstrijd zeer moeilijk. Een mooie zelf gecreëerde kans van Moh en een kopbal troffen geen doel. In de rust zette trainer Abdel de zaak nog eens goed neer. We moesten met meer druk naar voren spelen, natuurlijk geen 3e goal incasseren, blijven geloven in een resultaat en ook de corner aanvallend werd nog eens goed neergezet.
    Helaas moest vaste waarde Nick met weer lichte liesklachten in de kleedkamer achterblijven. Hopelijk valt de schade mee. Op zijn positie kwam Menno te spelen terwijl Jesse inviel als linksback.
    Vanaf de rust volgde het sterkste gedeelte van de wedstrijd voor Candia. CDW werd vastgezet en was 20 minuten de weg kwijt. Nu waren wij de bovenliggende partij. Onze 2 spitsen bleven gevaar stichten. Onze buitenste middenvelders Stijn en Sam denderden over hun directe tegenstanders heen en ……..we scoorden uit een hoekschop, besproken in de rust.
    Mark trapte en Krachtpatser Justin kon genoeg kracht achter de bal zetten om hem in het uiterste hoekje te plaatsen. Een cruciale fase begon nu. De 2-2 hing een poosje in de lucht, goede kansen werden niet benut of niet goed uitgespeeld. Vermeldenswaardig is nog de fantastische volley van Robert die de keeper pareerde.
    Helaas konden we het niet vasthouden, de krachten vloeiden weg en CDW kon weer uit zijn schulp kruipen en werd weer gevaarlijker. Het inbrengen van Timo en Melvin mocht niet meer baten. Op het einde werden we, op zich te verwachten, 2 keer uitgecounterd en kwam de enigszins geflatteerde maar wel verdiende overwinning van CDW op het bord, 4-1.
    Een loodzware maar o zo nuttige en leerzame wedstrijd sloten we hiermee af. In deze wedstrijd hebben we weer karakter getoond , stonden we prima georganiseerd en maken we echt stappen met de groep, wat de uitslag ook is!!!
    Verbeterpunten buiten alles natuurlijk zijn o.a. Het vinden van de vrije man op het middenveld, het “killen ‘voor de goal, de halve bal winnen (wie wint het duel) maar dat hoort nu eenmaal bij voetbal. Verbeteren van techniek en overzicht licht hieraan ten grondslag. Daarin zijn deze zware tegenstanders super belangrijk voor deze fantastische groep jongens.
    Zaterdag a.s. komt misschien wel de zwaarste tegenstander op bezoek, GVVV. Aanvang 12.15 uur op ons eigen sportpark. Leuk om even langs te komen zou ik zeggen. Een enorme uitdaging voor dit team, ook een soort derby geloof ik. De jongens zullen geen motivatie nodig hebben, maar laten we ons 100 procent op het voetbal richten en NIET op randzaken.
    Het is trouwens mooi om te zien hoe deze groep zich weert en als team bij elkaar blijft tegen deze zware tegenstand.