• De historie van sv Candia'66

  De geschiedenis van sv Candia 66:

  Candia ’66 is opgericht op 1 juli 1966 en is het gevolg van een fusie tussen twee clubs, te weten de zaterdagvereniging Sportclub Rhenen en de zondagvereniging Sportclub Rhenus, in de volksmond Sportclub genoemd en eerder bekend als Voorwaarts.

  Begin 1965 startte een overleg tussen de besturen van beide verenigingen met het doel de mogelijkheden van een fusie te onderzoeken. Dit resulteerde in het feit dat op 17 februari 1966 door de besturen van de verenigingen een buitengewone ledenvergadering werd belegd waarin de fusie moest worden goedgekeurd. De vereiste 2/3de meerderheid werd, bij zowel Rhenen als Rhenus, gehaald en het sein stond op groen voor de fusie.

  De naam en de clubkleuren werden vastgesteld op de eerste gezamenlijke ledenvergadering op 1 april 1966.

  Enkele mijlpalen in de historie van Candia ’66:

  Mei 1976: Eerste Internationaal A1 Toernooi Om het tienjarig jubileum extra luister bij te zetten werd een internationaal jeugd voetbaltoernooi voor A1-elftallen georganiseerd door de heren J. Slabber en P. de Jong. Dit, als eenmalig bedoelde evenement, groeide uit tot een kwalitatief hoogstaand toernooi waaraan vele profclubs uit buiten- en binnenland deelnamen. Het toernooi is zeer succesvol geweest, maar na 25 jaar I.T. is het in 2001 opgehouden te bestaan.

  Mei 1977 opheffing van de zondagafdeling Door de terugloop in leden was het onmogelijk een zaterdag en zondagafdeling in stand te houden. Candia ’66 besloot als zaterdagvereniging verder te gaan.

  September 1995 Feestelijke opening tribune. In slechts 5 maanden hadden enthousiaste Candialeden met hulp van enkele professionals een gezellige en veilige tribune aan het hoofdveld geplaatst. De tribune biedt plaats aan 250 bezoekers en ook gedurende wat minder fraaie dagen kan de bezoeker droog en windvrij de verrichtingen van de diverse Candia teams gade slaan.

  Seizoen 2006-2007 Candia jublieert.

  Het seizoen begon met uitgebreide festiviteiten ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van de vereniging. Het officiële deel, de receptie, werd een drukbezochte en gezellige aangelegenheid waar vele verenigingen uit de omgevingen acte de presence gaven, maar ook de gemeentelijke overheid, de KNVB en het bedrijfsleven hun belangstelling voor Candia66 demonsteerden door het bestuur te komen feliciteren.

  Seizoen 2008 -2009 Candia 1 kampioen derde klasse. 

  Het vlaggenschip van de vereniging boekte goede resultaten in de competitie en alles leek erop dat het eerste elftal, dat dit seizoen onder de technische leiding stond van coach Adri Morren, zich kon gaan opmaken voor de nacompetitie, echter door een overtuigende 1-3 overwinning in Scherpenzeel wist Candia 1 directe promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

  Seizoen 2009-2010.

  Aan het eind van het seizoen werd gestart met de aanleg van het kunstgrasveld dat voor de tribune is aangelegd. Zaterdag 11 september 2010 werd het kunstgrasveld tijdens de 1e thuiswedstrijd van Candia 1 in gebruik genomen. Echter de verlichting liet nog even op zich wachten. Uiteindelijk zou het nog tot 3 november 2011 duren voordat optimaal gebruik kon worden gemaakt van het kunstgrasveld inclusief de verlichting.

  Seizoen 2010-2011. 

  Reunie oud Candia spelers: Op initiatief van Jan van de Pol, oud speler van Candia’66, werd een reunie georganiseerd voor oud spelers van Candia’66. Menig oud speler liet zijn gezicht zien. Aansluitend werd een wedstrijd tussen oudspelers, kinderen en kleinkinderen van de oud spelers georganiseerd. Een mooi initiatief van Jan van de Pol.

  Seizoen2012-2013.

  Er waren successen op sportief gebied te melden. Met name in de strijd om de KNVB beker deed de jeugd het goed. De C1 bereikte de finale en won de KNVB beker District West 1 door op overtuigende wijze te winnen.

  Ook het damesteam presteerde op overtuigende wijze door voor de 2e maal in haar bestaan kampioen te worden van de 5e klasse. Dit werd gevierd met een feestje en natuurlijk een rit op de platte kar door Rhenen.

  Voor het 1e en 2e elftal verliep het seizoen desastreus. Het 1e elftal degradeerde naar de 4e klasse. Voorts was het aantal beschikbare spelers zodanig terug gelopen bij het 2e elftal door de vele blessures bij het 1e elftal dat moest worden besloten om het 2e elftal terug te trekken uit de competitie.

  De traditionele slotdag werd in ere hersteld. Een voetbalwedstrijd tussen trainers/leiders/vrijwilligers en aansluitend een overheerlijke bbq.

  Aan het eind van het seizoen werd er gestart met een renovatie van de toiletgroep in de kantine. Ook werd door de gemeente aan een aannemer opdracht gegeven na een langlopende procedure om de toegezegde bestuurskamer te bouwen.

  Seizoen 2014-2015.

  Het 1e elftal deed het hele seizoen mee om de bovenste plaatsen en na het behalen van de 2de periode kon er in de nacompetitie, na een geweldige 6 - 0 overwinning op Excelsior Zetten, uitgemaakt worden in een alles beslissende wedstrijd tegen Veenendaal wie er zou promoveren. Aan het einde van de wedstrijd stonden we geheel onverdiend en onverwacht toch met lege handen maar konden terugkijken op een heel mooi seizoen waarin div. spelers vanuit de A1 hun opwachting hebben kunnen maken.

  Het 2e had een heel moeilijk seizoen, te veel jonge spelers die nog veel moesten leren. Het lukte het 2e elftal niet om aan degradatie te ontkomen.

  Bij Candia’66 werd gestart met het Vrouwen 35plus voetbal. Op twee avonden was Candia’66 gastheer voor het vrouwen 35plus toernooi.

  In samenwerking met Jumbo Mostert werd een voetbalplaatjes actie georganiseerd.

  Tijdens het paas weekend werd de 1e editie van de Grebbecup georganiseerd. Een toernooi voor de D, E, F en de kabouters.

  Seizoen 2015-2016.

  Het vrouwen 35plus had zo een aanstekelijke werking naar de mannen, dat ook een mannen 35plus team werd ingeschreven.

  Na de teleurstelling van de verloren beslissingswedstrijd tegen v.v. Veenendaal van ons 1e elftal moest de draad weer worden opgepakt voor een nieuw seizoen in de 4e klasse.?? Het 1e elftal draaide vanaf het begin goed en wist de 1e periodetitel binnen te halen. Omdat Bunnik, op de laatste speeldag punten verspeelde bij Austerlitz moest er in een onderling duel bepaalt worden wie zich kampioen van de 4e klasse G mocht noemen. De wedstrijd zelf heeft iedere Candiaan gezien omdat we met 2 bussen richting het neutrale veld van SVMM in Maarn zijn geweest. Helaas trokken we hier weer aan het kortste eind en verloren met 1 - 0. Ook redde het 1e elftal het niet in de nacompetitie en verloren door strafschoppen van DVSU. Heel jammer allemaal maar het was een prachtig seizoen met allemaal jongens uit eigen jeugd.

  Onze A1 ging de strijd aan om het kampioenschap in de 1e klasse, maar werd op 1 punt na niet gehaald. ook ging de nacompetitie, door bijna onverklaarbare reden, niet door. Maar ook dit was een geweldig seizoen voor de A1 in de 1e bovenaan meedoen was meer dan verwacht.

  De B1had een geweldig seizoen en werd kampioen in de 2e klasse om hierdoor te kunnen promoveren naar de 1e klasse.

  Een lang gekoesterde wens ging dit seizoen in vervulling. Eindelijk een terras bij de kantine waar het heerlijk genieten is in het zonnetje. Op 4 juni 2016 werd het terras officieel geopend door ons erelid Jan Slabber.

  In de herfstvakantie werd door Candia’66 voor de 1e keer de Real Madrid Foundation Clinic georganiseerd. Een geweldige ervaring voor de spelers, die konden strijden om een ticket naar Madrid om daar een training mee te maken.

  Seizoen 2016-2017.

  Groot feest op de Grebbeberg! Het vlaggenschip van Candia 66 werd 13 mei 2017 in eigen huis kampioen. In de laatste wedstrijd tegen Fortissimo werd er gewonnen met 4-0 waardoor het Veenendaal met 1 punt voor bleef op de ranglijst.

  Met Pasen werd de eerste editie van de Nacht van Candia georganiseerd voor de D, E, F en de kabouter. Grote legertenten stonden op het veld waar de kinderen in konden slapen. Voorts werden tal van activiteiten georganiseerd.  Ondanks de kou was het een mooie activiteit.

  Seizoen 2017-2018.

  Het beheer van de velden werd door de gemeente Rhenen per 1 januari 2017 overgedragen aan sv Candia’66.

  Het 1e elftal werd in Oost ingedeeld in de 3e klasse. Uitgangspunt was klasse behoud. Met name omdat een aantal spelers lager gingen voetballen. Pieter van de Grift kon gaan bouwen aan een nieuw jong team. Na een magere start om even de draai te vinden, ging het steeds beter lopen. Uiteindelijk kon er nog mee gestreden worden om een periodetitel. Candia eindigde op een zeer mooie 5e plek. Een geweldig resultaat.

  De JO10-1 haalde de finale in de strijd om de KNVB beker.

  Het meiden voetbal floreert binnen Candia’66. Dit seizoen waren een MO11, MO13, MO15, 2x MO17 en een MO19 actief binnen onze vereniging. De MO19 presteert zelfs op hoofdklasse niveau.

  Seizoen 2018-2019.

  Het 1e elftal werd dit keer ingedeeld in West. De gemiddelde leeftijd van de spelersgroep kwam nog lager te liggen door het vertrek van een paar spelers. Na nog een redelijke start in het begin van de competitie lukte het 1e elftal het niet om zich te handhaven in de 3e klasse en degradeerde naar de 4e klasse.

  Het 4e elftal werd kampioen in de 6e reserveklasse.

  Voorts waren er successen voor de teams bij de jeugd. Met name de JO17-1 presteerde goed, door kampioen te worden in de 2e klasse. In de winterstop werd gekozen om de JO17-1 door te schuiven naar de 1e klasse. Ook daar werden zij kampioen in een rechtstreeks duel met de nummer 2 in de competitie.

  Ook de MO11-1 lukte het om in een rechtstreeks duel met de nummer 2 voorjaarskampioen te worden.

  Seizoen 2019-2020.

  Het seizoen van het Corona virus. Meerdere teams lagen op koers, maar het Corona virus gooide roet in het eten. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal werden per 15 maart stop gezet. Er waren geen kampioenen. Er werd geen nacompetitie gespeeld. Met name de nacompetitie had er voor Candia 1 zo goed als zeker ingezeten.

  Seizoen 2020-2021.

  Het wordt een druk seizoen. Candia heeft veel teams ingeschreven, wat inhoud dat we al om 08.30 uur gaan starten met de wedstrijden en de laatste wedstrijden om 15.45 uur en 16.15 uur gespeeld gaan worden.