• Diep in blessuretijd moet Candia toch capituleren
    Candia moest zaterdag in de 96e minuut toezien hoe Focus met 3-2 won. Afgelopen woensdagavond deed zich ergens in Nederland precies hetzelfde voor. Verder gaat elke vergelijking mank. Focus beschikt over een uitstekend voetballende ploeg die veel te laag op de ranglijst staan.

    Candia startte met meer routine in de basis. De gemiddelde leeftijd was nu 24 ipv 21 waarmee men doorgaans speelt. Vandaag stonden naast Julien van Diest ook Don Rodenburg en Niels Korf in de basisopstelling. Daarnaast was Vince Goldman weer fit genoeg om in de basis te starten. Het begin was uitstekend. Raymon van Noort startte een dribbel. Zijn actie belandde bij Vince Goldman, die eenvoudig de 0-1 binnenschoot. Focus pakte het op en vooral via hun opkomende linksback werd er regelmatig gevaar gesticht. Enkele keren moest doelman Jesse Kok handelend optreden. In de 35e minuut leidde een aanval tot de gelijkmaker. De rust brak aan met een 1-1 stand.
    In de tweede helft kwam a- junior Antonio Taboas in de ploeg voor Niels Korf. De organisatie was enigszins aangepast om het gevaar van Focus in te dammen. Dit resulteerde in een meer gelijk opgaande wedstrijd waarbij Focus het betere van het spel bleef houden.
    In de 63e minuut viel de 2-1 te noteren. De grensrechter van Candia vlagde, maar de scheidsrechter van dienst nam niet eens de moeite om de grensrechter te bevragen. In de 73e minuut scoorde Raymon van Noort de 2-2. Even later kon de doelpuntenmaker alleen maar ten koste van een gele kaart worden afgestopt van een vrije doorgang naar de doelman. Ondertussen waren Vince Golman en Majid Ajiach vervangen door Lars Nieboer en Leroy Recourt. In de 85e minuut stond Lars Nieboer vrij voor de doelman, maar doordat de bal niet deed wat hij wilde werd deze kans geneutraliseerd. In de laatste minuten van de wedstrijd raakte youngster Luuk Bender geblesseerd, maar doordat de wissels waren verbruikt, moest hij noodgedwongen de wedstrijd vervolgen. De scheidsrechter van dienst, dhr. Vugts, trok erg veel blessuretijd bij en dan gebeurt het toch. Een onterecht gegeven hoekschop wordt binnengeschoten. Een jammerlijke nederlaag, want een punt werkt altijd meer motiverend dan een nederlaag.
    Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Oudewater, in de uitwedstrijd werd een 0-2 voorsprong bij rust omgedraaid in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg. Candia moet winnen om directe degradatie te ontlopen.