• Een 2e kunstgrasveld gaat er komen

    In de commissievergadering samenleving van 29 januari 2024 werd het raadsvoorstel behandeld om een natuurgrasveld te vervangen voor een kunstgrasveld. Reeds langer lopen wij tegen het feit aan, dat door de hoge belasting van het natuurgrasveld, dit lopende het seizoen zienderogen slechter wordt. Daar uitbreiden met een 4e veld niet tot de mogelijkheden behoort, is besloten om een natuurgrasveld om te wisselen voor een kunstgrasveld.
    Al snel werd duidelijk tijdens de behandeling dat de hoogte van het bedrag van 907.000,- weerstand op riep bij diverse partijen.
    Dinsdagavond stond het punt op de agenda van de Raadsvergadering. Ook toen bleek dat de hoogte van het investeringsbedrag weerstand op bleef wekken. De VVD had een amendement ingediend voor een maximum bedrag van €500.000,- inclusief BTW. Al snel werd duidelijk dat voor dit bedrag zeker geen duurzaam kunstgrasveld kon worden aangelegd.
    Na schorsing werd een ingediend amendement aangepast met de navolgende tekst: Onder punt 2 van het besluit het bedrag van euro 907.000,- te vervangen door euro 690.000,- incl. BTW om een zo duurzaam mogelijk kunstgrasveld aan te leggen. Het aangepaste amendement werd unaniem aangenomen.
    Een geweldig resultaat waar veel werk in heeft gezeten zowel door ambtenaren van de gemeente als het bestuur van Candia'66.