• Jan Toonen overleden

  Met leedwezen geeft het bestuur kennis van het overlijden van ons lid Jan  (J.C.) Toonen. Jan is 91 jaar geworden.

  Jan was gedurende zijn leven niet alleen lid van Candia’66 maar nam ook zijn verantwoordelijkheid om taken binnen het bestuur op te pakken en uit te voeren. Jarenlang was Jan de penningmeester bij de vereniging. Tijdens de bestuursvergaderingen schreef Jan precies op als iets over de financiën ging. Niet in een schrift of op een blocnote maar op de achterzijde van zijn sigarettendoosje. Jan had moeite om geld uit te geven van de vereniging. Vaak waren er kosten gemaakt, maar vergat hij om dat geld mee te nemen en dan uit te betalen. 

  Ook in de periode dat er nog entree geld betaald moest worden om te komen kijken bij de wedstrijden van het 1e elftal, was Jan te vinden bij het hokje waar dan Hannie ter Haar in zat om de entree gelden te innen. Jan was aanwezig om te kijken of iemand die zei dat hij lid was, wel degelijk lid was. Als lid mocht je gratis naar binnen.

  Daarnaast was Jan ook actief met oud papier. In die tijd werd door de vereniging oud papier opgehaald. Dit werd dan opgeslagen bij het bedrijf van Jan. Toen het bedrijf verhuisde naar het nieuwe pand, stopte dit en werd het oud papier opgeslagen in containers. 

  Jan heeft ook met een paar andere sponsors de eerste schoenen bon geïntroduceerd voor spelers van het eerste elftal. De schoenen bon kent dan ook een lang verleden. 

  Jan heeft het belang van het vrijwilligerswerk binnen de vereniging onder de aandacht gebracht bij zijn kinderen, die dit hebben opgepakt en meerdere functie binnen de vereniging hebben vervuld en nog vervullen. Natuurlijk was Jan ook een trouw supporter van het 1e elftal. Hij is de wedstrijden blijven bezoeken zolang zijn gezondheid dit toe liet. In eerste instantie toen zijn zonen Andre en Johan in het 1e speelden en later zijn kleinzonen Robin en Rens. 

  Wij wensen de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. 

  Er is gelegenheid tot condoleren op zaterdag 22 april 2023 van 13.30 uur tot 15.00 uur in het rouwcentrum ’t Koetshuis, Kuilweg 2-c te Rhenen.

  De familie vindt het fijn als een persoonlijk bericht aan de familie of herinneringen aan Jan met de familie deelt via www.memori.nl/jan-toonen.

  De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaats vinden.

   

  Correspondentieadres:

  A.A. Toonen
  Grebbeweg 23,
  3911AS Rhenen.