• Prins carnaval en zijn raad van elf zien matig Candia verliezen van hun Odijk.

    Onder toezicht van het gehele carnavaleske bestuur leverde Candia een matige prestatie tegen sv Odijk. Het feest na afloop zal gezellig zijn geweest.

    De aftrap was symbolisch voor de gehele wedstrijd. Tijmen Bos wilde de aftrap direct op het vijandelijke doel richten, maar de spits van sv Odijk blokkeerde het schot, mede door zijn tomeloze inzet, maar de scheidsrechter van dienst zag het door de vingers. Het leek of willekeur deze middag zijn motto was.

    Candia verloor overigens niet door de scheidsrechter, maar door zwak presteren van zichzelf. De eerste helft gaf op het natuurgrasveld een zeer fysiek en energiek sv Odijk te zien, tegen een Candia dat streed tegen zichzelf. Candia weerde zich vooral met de mond, drie praatkaarten. In de eerste helft schiep Candia drie honderd procent kansen, maar sv Odijk schiep er wel zes. Één van die kansen was een makkelijk gegeven strafschop, die door de beste man aan Candiazijde, Dion van Toorn werd gestopt. Het enige doelpunt van de wedstrijd was een curieuze, een in het nauw gedreven Candia verdediger plaatste de bal pardoes in de voeten van een sv Odijk aanvaller, die geen moeite had om de bal in het doel te schieten. In de tweede helft een iets minder slecht Candia. Kansen waren er in dit gedeelte van de wedstrijd weinig. sv Odijk won verdiend op basis van een betere wedstrijdmentaliteit. Candia won weinig duels, was slordig in de passing en had moeite om de juiste keuzes te maken. De volgende wedstrijd kan het zo maar weer anders zijn.

    Volgende week wacht DEV op het eigen sportpark.