• Rob Moret benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Vrijdag 24 april werden zowel André Toonen en Rob Moret, beiden lid van Candia’66 verrast met een telefoontje van  de burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen.  De burgemeester reikte aan beiden leden een lintje uit. Dat deed de burgemeester deze keer telefonisch vanuit de raadszaal onder het portret van de koning.

  André Toonen werd benoemd tot  Ridder in de Orde van Oranje Nassau

  Rob Moret werd Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Robis al jarenlang een bijzonder gewaardeerde vrijwilliger van stichting Het Utrechts Landschap. Als lid en coördinator van het gidsenteam van de Blauwe Kamer vertelt hij deelnemers aan excursies boeiend en vol passie. Hij is verder lid van de werkgroep Duurzaamheid van CDA-Rhenen. Sinds 1995 is hij voorzitter van Imkersvereniging ‘Om en BIJ Rhenen’.

  Rob is vanaf het begin lid van Candia’66, waar hij zich door de jaren heen steeds verdienstelijk heeft gemaakt als vrijwilliger.

  Rob was eerst lid van sportclub Rhenen. Hij was op 17 februari 1966 aanwezig bij de algemene ledenvergadering van sportclub “Rhenen” om voor de fusie te stemming met vv “Rhenus”. Rob is toen meegegaan naar sv Candia’66.

  Naast zij actieve periode als voetballer, heeft Rob in de jaren 80 deel uit gemaakt van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie hield zich bezig met het reilen en zeilen van de jeugdafdeling met als een van de grootste en moeilijkste klussen het samenstellen van de jeugdteams.

  25 jaar lang is er bij sv Candia’66 het internationaal A1 junioren toernooi georganiseerd. Het was een toernooi dat ver over de landsgrenzen bekend was. Er deden teams mee uit heel Europa. Rob is een aantal jaren van deze toernooicommissie voorzitter geweest.

  Rob weet als geen ander hoe lastig het is om vrijwilligers te bereiken, die wat willen doen voor de vereniging en helemaal het zijn van scheidsrechter. Hij maakt zich al jaar en dag verdienstelijk als clubscheidsrechter. Zowel bij de senioren als de jeugd. Wekelijks wordt Rob nog ingezet om jeugdwedstrijden te fluiten. Soms was het even schakelen bij de vereniging als hij een telefoontje van thuis kreeg, dat de schapen aan het lammeren waren. Dat waren de enige momenten om af te haken en snel naar huis te gaan. Dat ging bij Rob voor. Ook is Rob een van de vaste redacteuren van De Stip en levert mooie verhalen aan van leden en oud leden van Candia’66.

  Rob was een van de eerste, die zich aanmeldde als scheidsrechter bij het Meester Runge schoolvoetbaltoernooi dat nu al meer dan 60 jaar wordt georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de KNVB voor de scholen in Rhenen en omstreken.

   

  Namens het bestuur van harte gefeliciteerd.