• Scheidsrechter de Gier drukt een groot stempel op verloop van Candia-vv Dieren

Candia verloor met 0-3 van vv Dieren, waarbij de rode kaart van Luuk vd Leeden en de daarbij gegeven strafschop de wedstrijd op z'n kop zette. De enige op het sportcomplex die de situatie zoals genoemd beoordeelde was de scheidsrechter van dienst.vv Dieren startte sterk en drong Candia terug.

Gevaar stichtte men alleen in de 8e minuut, maar doelman Dion van Toorn redde bekwaam. Na wat omzettingen in het elftal van Candia raakte de wedstrijd meer in balans. Kansen werden er amper geschapen.De wedstrijd kabbelde voort, tot de 44e minuut. Een diepe bal leverde een duel op tussen de spits van vv Dieren en Luuk vd Leeden.

De strijd om de bal startte vijf meter voor het strafschopgebied en eindigde met een schot vanaf 12 meter dat geen doel trof.

Tot ieders verbazing gaf scheidsrechter de Gier een strafschop en stuurde Luuk vd Leeden met rood naar de kleedkamer.De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten. De jonge spelersgroep van Candia had moeite om dit onrecht te aanvaarden.

Gelukkig brak snel de rust aan.Na de rust pakte Candia het initiatief, maar men schiep weinig tot geen mogelijkheden.

vv Dieren wachtte geduldig af en sloeg in de 71e minuut toe door knap bij de eerste paal de 0-2 binnen te schieten. kort voor tijd viel ook nog de 0-3.Kort hierna waren de 90 minuten speeltijd voorbij en kon vv Dieren drie punten bijschrijven. Dit was overigens verdiend. Candia beleefde een teleurstellende middag waarbij voor het eerst deze competitie de scheidsrechter de hoofdrol opeiste.