• De vereniging

  S.V. Candia '66 is één van de vier voetbalverenigingen binnen de gemeentegrenzen van Rhenen. Op het prachtige sportpark Candia beschikt de vereniging over 2 natuurgrasvelden en een kunstgrasveld.

  Het kunstgrasveld is tevens het hoofdveld. Daarnaast kan Candia '66 nog gebruik maken van een kunstgrasveld voor trainingen. Dit kunstgrasveld wordt overigens gedeeld met een van de andere park­bewoners, de korfbalvereniging Arena. Daarnaast is de tennisvereniging TC. Rhenen en atletiekvereniging Arena ook actief op het park.

  Candia '66 is de grootste voetbalvereniging in Rhenen en heeft inmiddels 620 leden. Daaronder is een groot aantal vrijwilligers zonder welke het onmogelijk zou zijn de club goed te laten functioneren. De dagelijkse leiding van Candia '66 berust bij het bestuur, bestaande uit een achttal leden.

  Alle elftallen, uitkomend voor de SV Candia '66, spelen in door de KNVB georganiseerde competities.
  Het vlaggenschip van de vereniging, het eerste elftal, speelt in het seizoen 2021-2022 in de 4e klasse amateurs. Daarnaast zijn er nog 5 seniorenteams, een vrouwen seniorenteam, een 30plus vrouwen team een 35plusen 45plus mannen teams actief in de competitie.

  Veel aandacht wordt er aan de jeugd besteed en we zijn er trots op te kunnen melden dat wij met maar liefst 25 jeugdteams en inmiddels 2 kabouterteams meedoen aan de diverse competities.

  Ook is bij Candia'66 ruimte voor G voetbal. Inmiddels zijn 15 spelers met een beperking actief binnen Candia'66. Ook zij nemen deel aan de door de KNVB georganiseerde competitie.

  Uiteraard probeert Candia '66 sportief zo hoog mogelijk te scoren, maar dat gaat niet ten koste van alles. Spelvreugde, teamspirit, respect voor elkaar, de tegenstander en de wedstrijdleiding staan hoog in het vaandel van de vereniging. Elk lid van Candia '66 zal op prestatief niveau de mogelijkheid krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

  Streeft men het gezellige na dan is dat uiteraard mogelijk in de lager spelende teams, die meer recreatief zijn ingesteld.

  Candia '66 beschikt over een professionele trainersstaf. Er zijn gekwalificeerde trainers voor de standaard teams aangetrokken, waarmee gestreefd wordt naar een optimale begeleiding van de leden.

  Het clubtenue van Candia '66 bestaat vanaf oktober 2015 uit een wit shirt, witte broek en rode kousen. 

  Candia '66 heeft een visie en een missie geformuleerd:

  Visie: "De centrale plaats voor de jeugd voor wat betreft het voetbal in Rhenen met een duidelijke herkenbare positieve clubcultuur, waarbij er tevens een gezonde mix bestaat tussen prestatie en plezier!".

  Missie: "Het beste niet betalende amateur bolwerk te worden/zijn in de regio waarbij men zich als individu identificeert met de club Candia '66 en waarbinnen de vrijwilliger als grootste drijvende kracht geldt".

  Candia Cultuur : Wij zijn een No nonsens club waarbij waarden en normen hoog in het vaandel staan! Een club die een plezierig en open imago heeft voor de jeugd en zijn ouders binnen de Gemeente Rhenen. De club waarbij een ieder zich zeer snel zal thuis voelen doordat jeugd en ouders actief bij de club betrokken zullen worden/raken!