• De vereniging

  S.V. Candia '66 is één van de vier voetbalverenigingen binnen de gemeentegrenzen van Rhenen. Op het prachtige sportpark Candia beschikt de vereniging over 2 natuurgrasvelden en een kunstgrasveld.
  Het kunstgrasveld is tevens het hoofdveld. Daarnaast kan Candia '66 nog gebruik maken van een kunstgrasveld voor trainingen. Dit kunstgrasveld wordt overigens gedeeld met een van de andere park­bewoners, de korfbalvereniging Arena. Daarnaast is de tennisvereniging TC. Rhenen en atletiekvereniging Arena ook actief op het park.

  Candia '66 is de grootste voetbalvereniging in Rhenen en heeft sinds november 2008 meer dan 500 leden, daaronder is een groot aantal vrijwilligers zonder welke het onmogelijk zou zijn de club goed te laten functioneren. De dagelijkse leiding van Candia '66 berust bij het bestuur, bestaande uit een achttal leden.
  Alle elftallen, uitkomend voor de SV Candia '66, spelen in door de KNVB georganiseerde competities.
  Het vlaggenschip van de vereniging, het eerste elftal, speelt vanaf het seizoen 2017-2018 in de 3e klasse amateurs. Daarnaast zijn er nog twee seniorenteams, een 35plus vrouwen team en twee 35plus mannen teams actief in de competitie.

  Ook is bij Candia'66 ruimte voor G voetbal. Inmiddels zijn 10 spelers met een beprking actief binnen Candia'66. Zij trainen en spelen voorlopg oefenwedstrijden tegen G teams van andere verenigingen uit de regio.

  Veel aandacht wordt er aan de jeugd besteed en we zijn er trots op te kunnen melden dat wij met maar liefst 25 jeugdteams en inmiddels 3 kabouterteams meedoen aan de diverse competities.

  Naast het voetbal houdt een aantal commissies zich bezig met het verder uitbouwen van de teammentaliteit door op ander gebied voor ontspanning te zorgen. Voor de jeugd is daar een speciale commissie voor samengesteld en ook bij de senioren vinden vele activiteiten plaats, variërend van een slotdag met diverse spellen en groot afsluitend feest tot de kerstbingo.

  Uiteraard probeert Candia '66 sportief zo hoog mogelijk te scoren, maar dat gaat niet ten koste van alles. Spelvreugde, teamspirit, respect voor elkaar, de tegenstander en de wedstrijdleiding staan hoog in het vaandel van de vereniging. Elk lid van Candia '66 zal op prestatief niveau de mogelijkheid krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

  Streeft men het gezellige na dan is dat uiteraard mogelijk in de lager spelende teams, die meer recreatief zijn ingesteld.

  Candia '66 beschikt over een professionele trainersstaf. Er zijn gekwalificeerde trainers voor de standaard teams aangetrokken, waarmee gestreefd wordt naar een optimale begeleiding van de leden.

  Het clubtenue van Candia '66 bestaat vanaf oktober 2015 uit een wit shirt, witte broek en rode kousen. Er is een overgangstermijn afgesproken om de rode broek te gaan vervangen in een witte broek.
  Candia '66 streeft ernaar om alle elftallen in gesponsorde kleding te laten spelen. Eenheid van tenue draagt bij tot een goede teamgeest en een verzorgde uitstraling van de club.

  Candia '66 heeft een visie en een missie geformuleerd:

  Visie: "De centrale plaats voor de jeugd voor wat betreft het voetbal in Rhenen met een duidelijke herkenbare positieve clubcultuur, waarbij er tevens een gezonde mix bestaat tussen prestatie en plezier!".

  Missie: "Het beste niet betalende amateur bolwerk te worden/zijn in de regio waarbij men zich als individu identificeert met de club Candia '66 en waarbinnen de vrijwilliger als grootste drijvende kracht geldt".

  Candia Cultuur : Wij zijn een No nonsens club waarbij waarden en normen hoog in het vaandel staan! Een club die een plezierig en open imago heeft voor de jeugd en zijn ouders binnen de Gemeente Rhenen. De club waarbij een ieder zich zeer snel zal thuis voelen doordat jeugd en ouders actief bij de club betrokken zullen worden/raken!