• Voetballen in het donker schot in de roos

  Wat was het leuk om een keer in het donker te voetballen. Het was Ingmar Bruinsma van LEDS Voetbal.nl, die ons een mail stuurde over leds voetbal. De eerste vraag die je je dan stelt: “wat is leds voetbal”. Leds Voetbal speel je net als voetbal op een voetbalveld buiten op een gewoon of kunstgrasveld. Het grote verschil is alleen dat het spel nu gespeeld wordt in het pikkedonker! De spelers van de 2 teams krijgen een speciaal hesje, die is verlicht aan de voor- en achterzijde met beide rode of witte ledverlichting.
  Zo zie je dus waar je medespelers en tegenstanders zich op het veld bevinden. Om de keeper makkelijk te herkennen, kun je de  keeper op de knipperlicht-stand zetten. Je speelt met een voetbal die van binnenuit oranje wordt verlicht met een ledlamp. Het voetbalveld en de 2 doelen zelf worden gemarkeerd met de Led-slang die felgroen verlicht. Zo kun je dus precies zien waar je moet zijn!

  Voorts gaf hij er een tip bij, dat de KNVB een stimuleringsbudget beschikbaar heeft om activiteiten te financieren om de jeugd in beweging te houden. Nadat het projectvoorstel was ingediend bij de KNVB kregen wij al snel groen licht. Ook werd aan de B2B club De Greb financiële ondersteuning gevraagd. Ook zij zagen een financiële bijdrage wel zitten voor deze activiteit voor de jeugd.  Na diverse contacten met Ingmar, werd woensdag 20 januari gekozen om deze activiteit te organiseren. Slecht weer of de avondklok zouden nog roet in het eten kunnen gooien.

  Beiden waren niet van toepassing en vanaf 17.45 uur tot 23.45 uur kon er op 4 verlichte veldjes door de jeugd van 08 t/m O15 en MO17 in het donker worden gevoetbald. Bij ons werden er vier veldjes uitgelegd met een afmeting van 30x20 meter. Nadat nog even werd uitgelegd hoe de hesjes aangetrokken moesten worden, ging de verlichting op het kunstgras uit en kon er in het donker gevoetbald worden. Er werden blokken van 3 kwartier ingepland om zoveel mogelijk teams te laten voetballen.

  Er kwamen veel positieve reacties van de trainers en de spelers. Het was weer even iets anders dan de gewone training.

  Het was dan ook een schot in de roos, die mogelijk werd gemaakt door de financiële ondersteuning vanuit het stimuleringsbudget van de KNVB en de bijdrage van onze B2B club De Greb.