• 1e competitiewedstrijd VVZA J019-1 - Candia J019-1 1-0 (0-0)

  Het komende seizoen speelt de J019-1 van Candia in de Hoofdklasse itt afgelopen jaar toen ze in de 1e klasse speelden. Redenen hiervoor is de verwachting dat de spelersgroep deze zware klasse aan kan en de kans dat de spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. De uitdaging is iig groot. Of dit de juiste keuze is zal de praktijk moeten uitwijzen.

  Het begeleidingsteam bestaat uit hoofdtrainer Abdel Ajiach , assistent Klaas Vink en de elftalleiders Andy Schaefers en Martijn Bosch.

  De selectie bestaat uit 16 spelers:

  Keepers: Casper en Robin

  Verdedigers: Nick Vince Justin Jesse Menno

  Middenvelders: Sam Robert Mark Asif Thimo Stijn

  Aanvallers: Youri Mohamed Melvin

  De voorbereiding was kort en intensief met 3 bekerwedstrijden die als oefenwedstrijd werden gebruikt. 2 keer tegen ook Hoofdklasse teams waarin we minimaal gelijkwaardig waren. 1 keer tegen Vriendenschaar uit de 4e Divisie waarin bleek dat dat nog duidelijk een maatje te groot was voor onze jongens. Het leverde 1 keer winst op , 1 kleine en 1 grotere nederlaag op.

  Op de stevige trainingen zien we een goede zeer gemotiveerde groep die de uitdaging van dit jaar volop zal aangaan.

  1e competitiewedstrijd  VVZA J019-1   -  Candia J019-1     1-0  (0-0)

  Vorig seizoen leverde deze wedstrijd een kansloze nederlaag op. Ook dit jaar was het weer een zeer fysieke tegenstander. Het wedstijdbeeld was gelukkig totaal anders deze keer.

  Candia kon helaas geen beroep doen op verdediger Jesse ivm een liesblessure. Hopelijk kan hij snel weer aansluiten.

  We speelden in een 1-4-4-2 formatie. Spelopvatting is om op te bouwen van achteruit (mits mogelijk)

  en middels veel beweging door te komen over de flanken of via de 2 sterke spitsen Youri en Mohamed met bijsluiting van 1 of 2 middenvelders. Rest van de opstelling was Casper op doel.

  Nick  Menno vleugelverdedigers , Asif en Mark in de as op het middenveld. Stijn en Robert op de buitenkanten en Youri en Mohamed als beide spitsen. Wissels waren Thimo Sam en Melvin.

  Het was al snel duidelijk dat er in deze wedstrijd volop mogelijkheden lagen. Fysiek waren ze idd sterk maar voetballend voerde  Candia duidelijk de boventoon. Spelend vanuit een strakke organisatie konden we vooral via de flanken doorkomen. In de diepte kwamen vooral Stijn als linkshalf , spits Youri en rechtsback en loopwonder Nick in beeld. In de voeten probeerden we vooral onze strateeg Mark , zijn maatje Asif  , technicus Robert en sterke spits Mohamed in de voeten te spelen.

  Vooral over links konden we een aantal keer goed doorkomen. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. Helaas werden ze niet benut. Het leek wel of we weer aan gras moesten wennen aangezien we alle wedstrijden en trainingen op kunstgras hebben gehad. De passing kon wat steviger , is makkelijker op kunstgras en onze schotkracht mag ook nog omhoog.

  De tegenstander kwam in de 1e helft tot 1 mager kansje. Onze organisatie stond dus prima. Dieptepunt in de 1e helft was het uitvallen van spits Youri door een gemene elleboogstoot met als gevolg een tripje naar het ziekenhuis om zijn tanden te laten “spalken” Dit krachtmens en longen zijn we helaas even kwijt.

  De 2e helft leverde eenzelfde spelbeeld op alhoewel het niveau van het spel iets daalde. Conditioneel , enkele positiewisselingen en verlies van concentratie in de tactiek waren de oorzaken.

  Opeens 1-0 voor VVZA , foutje achterin werd meedogenloos afgestraft. Candia rechtte de rug en trainer Abdel hield de ploeg scherp en bewaakte de organisatie en opeens stonden we een paar maal alleen voor de uitblinkende keeper van VVZA. Helaas …………

  De wedstrijd liep verder zoals verwacht , een krampachtig aanvallend Candia en een counterend VVZA. Het eindigde echter op 1-0 waarbij de kansenverhouding in het voordeel van Candia was Ongeveer 8-3.

  Reeel gezien een meer dan goed debuut van Candia in de Hoofdklasse  , helaas zonder beloning. Duidelijk een wedstrijd waarvan je kunt zeggen: Als…als… , maar dat telt nu eenmaal niet.

  Er waren wel wat verbeterpunten , die zijn er natuurlijk altijd.

  De organisatie 90 minuten vasthouden , dat is je kapstok waaruit je speelt. Conditioneel sterker worden,  meer overtuiging in het afronden , je over een teleurstelling heen zetten , steriel verdedigen oftewel geen onnodige risico’s.

  Gelukkig ook heel veel goede dingen gezien. Trainers en begeleiding zijn zeer tevreden over deze groep. Misschien toch eens leuk om naar dit vlaggenschip van Candia te komen kijken.

  Het programma voor komende week is als volgt:

  Dinsdag 23 september   CDW- Candia  19.30 uur

  Zaterdag 27 september Candia- GVVV 12.15 uur